Kocaeli’de yemek yapabilecek güçten yoksun bin 64 kişi ve aileye 542 bin 602 öğün hazır yemek ikram edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 65 yaş üstü veya engelli vatandaşlar için başlattığı projeler büyük ses getiriyor. Bu bağlamda Büyükşehir, “Geniş Ailem” projesi ile Kocaeli’nde ikamet eden 65 yaş üstü veya engelli vatandaşlara hastaneye gidiş-dönüş, doktor randevusu, resmi kurumlarla olan bağlantısı, barınma ve ev temizliği ihtiyacı, alışveriş, ilaç, sıcak yemek, fatura ödeme ve maaş çekme gibi temel ihtiyaç konularında destek verdi. Proje kapsamında 3 bin 32 kişi 7 bin 101 kez hizmet aldı. Sağlık sorunları, maddi imkânsızlık veya kimsesizlik gibi nedenlerle dışarı çıkamayan bireyler için sosyal-kültürel faaliyetlerin yanında temel ihtiyaçlarını karşılamaları için de destek sunuldu. Büyükşehir belediyesinin 65 yaş üstü vatandaşlar için başlattığı diğer hizmet ise “Hayata Tutun” projesi. Bu proje ile 65 yaş üstü vatandaşların evlerindeki yaşamları kolaylaştı. Yürümekte ve oturup kalkmakta zorluk çeken vatandaşlar için banyo içi katlanabilen tabure, banyo içi ve ihtiyaç duyulan alanlarda sabit tutunma barı, tuvalet kenarlarına mafsallı tutunma barı hizmeti sunuldu. Bu kapsamda 204 hanede uygulama yapıldı. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile yaşlanma sürecine bağlı günlük yaşam aktivitelerindeki zorlukların önüne geçilerek olası ev kazaları önlenmiş oldu.

Yemek yapabilecek güçten yoksun bin 64 kişi ve aileye 542 bin 602 öğün hazır yemek ikram edildi

Büyükşehir, geride bıraktığımız 2024 yılında “Gönül Kazan” projesiyle yemek yapabilecek güçten yoksun bin 64 kişi ve aileye 542 bin 602 öğün hazır yemek ikram etti. Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerini unutmayan Büyükşehir; hasta, yaşlı veya engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun kişilere günlük iki öğün hazır yemekleri (kahvaltı-yemek) kapılarına ulaştırdı. Kocaeli genelinde dağıtılan öğün sayısı 2024 yılında 542 bin 602 öğün oldu.

65 yaş ve üzeri bireylerin yaşam kalitesini arttırılıyor

Büyükşehir’in “Hayatın İçindeyim” projesi 65 yaş ve üzeri bireylerin yaşam kalitesini arttırmayı ve toplumsal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlıyor. Bu bağlamda 2024 yılında 10 bin 885 vatandaşa hizmet sunuldu. Zihinsel sağlığı yerinde olan, hareket kısıtlılığı olmayan ve programlara katılım için fiziksel zorluğu bulunmayan çınarlarımız için yedi farklı hobi kulübü oluşturuldu. “Yeşil Sevenler Kulübü”, “Sağlıklı Yaşam Kulübü”, “Kültür Kulübü”, “Akademi Kulübü”, “Sanat Kulübü”, “Torun Kulübü” ve “5 Çayı Kulübü” gibi alanlarda bireyler sosyal açıdan aktif hale geliyor ve yaş gurubu arasında güçlü bağlar kuruluyor. İlgi alanlarında kaliteli vakit geçiren çınarlarımız aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde kalarak hobi alanlarını geliştirebiliyor.